Про це повідомила прес-служба ОСС з посиланням на брифінг заступника командувача об’єднаних сил, полковника Олександра Доманського, пишуть Наші гроші.

За його словами центр призупинив свою роботу в червні 2018 року.

В кінці 2016 року Донецька обласна військово-цивільна адміністрація, яку очолював Павло Жебрівський, ініціювала створення логістичного центру для торгівлі з людьми, які проживають на тимчасово окупованій території.  На виконання цієї ініціативи Бахмутська РДА без конкурсу передала землю на КПП «Майорськ» під організацію ринку приватному новоствореному ТОВ «Цент Логістик груп», директор якого і очолив логістичний центр.

Станом на початок березня 2018 року офіційна торгівля на ринку не відбувалася, так як жоден підприємець не зміг оформити необхідні дозвільні документи. Тодішній голова військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве, що поруч з КПП «Майорськ» –  Володимир Вєсьолкін, стверджував, що центр використовувався для оптової торгівлі, яка була заборонена Радою національної безпеки та оборони.

Схема була побудована на основі рішення Міністерства з тимчасово окупованих територій, яке дозволило окупованим людям придбати для власних потреб до 150 кг продуктів харчування чи товарів. Більше вважається оптовою торгівлею, вона заборонена рішенням Ради національної безпеки та оборони.

В результаті, придбаний товар всі покупці завантажували до одного мікроавтобусу, який відправлявся до окупованої територій. На блокпосту бойовиків товар було перевантажено в вантажівку, а  мікроавтобус повернувся на підконтрольну ВСУ територію за новою партією з тими ж покупцями.

Вантажівка в цьому разі відправляється на митницю угрупування «ДНР» для розмитнення та сплати податків.

Вєсьолкін стверджував, що за переміщення замовники з окупованих територій неофіційно платять у 10 грн. за кілограм будь-якого товару, а за день обсяги вантажу можуть досягати 10-15 тонн.

Після низки звернень голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський дав доручення правоохоронцями перевірити діяльність логістичного центру. Перевірка не виявила порушень законодавства.

6 червня 2018 року Жебрівський звільнив з посади Весьолкіна, який критикував роботу логістичного центру.

Нагадаємо, глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що вирішив піти у відставку. Причини відставки ні сам Жебрівський, ні його прес-служба не називали. Проте є версія, що Жебрівського «попросили» піти і навіть підготували для нього посаду в Києві.

Згодом його відставку схвалив Кабінет міністрів України.

13 червня Президент України Петро Порошенко нагородив Жебрівського орденом Ярослава Мудрого та підписав указ про його звільнення.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ