Як пишуть «Известия», з посиланням на інформовані джерела, попередньо, після візиту Волкера в Україну, його переговори з Сурковим призначені на першу половину листопада.

Москва і Вашингтон вважають важливим активізувати роботу російсько-американського каналу з обговорення української кризи. Листопадова зустріч Владислава Суркова з Куртом Волкером стане вже третьою за рахунком після «знайомства» 21 серпня в Мінську і «звірення годинників» 7 жовтня в Белграді. Однак, за словами джерел видання, говорити про повне взаєморозуміння поки рано.

«Домовилися зробити частішим контакти і зустрічатися регулярно без довгих перерв. Це допоможе встановити необхідне взаєморозуміння», – зазначає видання.

Поки відчутних зрушень в процесі врегулювання ситуації на сході України зустрічі Суркова і Волкера не принесли. Але Росія і США мають намір вести діалог з української проблеми до повного врегулювання ситуації.

Питання про миротворчу місію залишається сьогодні однією з ключових тем всіх переговорів, що стосуються України.

«Питання розміщення миротворців в Донбасі все ще актуальне. По ньому ведеться робота, в тому числі за російським проектом резолюції. Йде узгодження позицій і пошук компромісів», – пояснило  високопоставлене російське дипломатичне джерело.

Перебуваючи з візитом в Україні, Курт Волкер підтвердив, що на зустрічах з Владиславом Сурковим обговорюється формат можливої ​​миротворчої місії і її мандат. На думку спецпредставника Держдепу, миротворці зможуть принести користь врегулювання в разі ширших повноважень, ніж пропонує Москва.

Так чи інакше – українське питання і тема введення миротворців на Донбас продовжують залишатися серед ключових тем на різних переговорах за участю Москви і Вашингтона.

Як відомо, спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер 27 жовтня прибув з візитом до Києва. У ході зустрічі з президентом Порошенком вони скоординували дії щодо міжнародної присутності на Донбасі. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ