Підстава для складання протоколу – невчасне подання ним щорічної електронної декларації за 2016 рік, повідомляє очільник Держкіно Пилип Іллєнко.

Як відомо, наприкінці березня 2017 року, з вини самого ж НАЗК вебсайт, через який подавалися електронні декларації, не працював, або працював зі збоями, і велика кількість державних службовців не мала можливості вчасно подати свої декларації. Серед них опинився і Сергій Неретін. 

«Проте в нашому розпорядженні є скріншоти з комп'ютера Сергія, якими підтверджуються його спроби це зробити та повідомлення про помилки на сервері НАЗК. Про неможливість подати декларацію він навіть кілька разів публічно заявляв на своїй сторінці у ФБ, наприклад, 30 та 31 березня, в чому кожен може легко переконатися.

В результаті, після офіційних письмових звернень до НАЗК, декларація була подана в квітні 2017 року. Держкіно також направило до НАЗК письмове повідомлення про факт несвоєчасного подання декларації Сергієм», – зазначає Іллєнко.

Очільник Держкіно наголошує, що саме НАЗК мало забезпечити нормальне функціонування реєстру електронних декларацій, проте не змогло впоратися з цим завданням.

«5 квітня 2017 року НАЗК в повідомленні на власному офіційному сайті визнало «поважною причиною несвоєчасного подання декларації неналежне функціонування Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Також варто зазначити, що відповідно до статті 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, тобто в цьому випадку, якби навіть порушення і було, не пізніше кінця червня 2017 року», – каже Пилип Іллєнко.

Зважаючи на те, каже Іллєнко, що в Держкіно вже майже 2 роки вакантна посада заступника Голови, результатом такого свавілля та правового нігілізму з боку НАЗК може стати звільнення із займаних посад всього керівництва структури за висмоктаними з пальця звинуваченнями і, як наслідок, зупинка роботи Держкіно.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що Пилип Іллєнко «у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Голова Держкіно у відповідь на цю публікацію заявив, що згадана Нацагентством родичка – Марія Іллєнко працює у цьому відділі з 1996 року, а у той час Пилип Іллєнко ще навчався на другому курсі університету.

26 січня активісти пікетували НАЗК через політичний тиск на голову Держкіно. Під час тодішнього засідання НАЗК проголосувало за скерування до суду протоколів про адміністративні правопорушення Пилипа Іллєнка.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ