Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Сумні новини до вечора. Тільки що помер Тарас Денисенко. Про час похорону і прощання буде повідомлено додатково», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Сергій Тримбач у «Facebook», актор помер після тривалої хвороби.

Тарас народився в кінематографічній родині. Його батько – видатний кінорежисер Володимир Денисенко, мати – одна з кращих українських актрис Наталя Наум. У фільмі батька «Високий перевал» Тарас зіграв свою першу роль. Тоді йому було ще 17 років. А в 20 років, ще студентом ВДІКу, отримав головну роль у фільмі «Які ж ми були молоді» Михайла Бєлікова, пише styler.rbc.ua.

Тарас Денисенко – член Національної спілки кінематографістів України. Заслужений артист України. Одружений. Має трьох дітей (Орест, Марія, Гордій). Старший син, Орест, зіграв у фільмі «Мийники автомобілів», у роботі учня Тараса Володимировича – Володимира Тихого. Молодший син, Гордій, зіграв разом з батьком в короткометражній стрічці «Гамбург». За роль у фільмі «Как молоды мы были» Тарас Денисенко отримав приз за кращу чоловічу роль на фестивалі «Молодість» в 1985 році. У 2015 році виступив в ролі режисера і зняв свій фільм «Мій хлопчик».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ