Не дивлячись на сьогоднішню відставку уряду, процес підготовки міжурядової угоди Росії і України щодо ціни на російський газ не буде зірваний. Про це, в інтерв'ю журналістам повідомив екс-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.

На питання, хто тепер підписуватиме міжурядову угоду з Росією з української сторони, Єхануров відповів: «Не знаю. Треба подумати, все одно, документ готуватимемо». За словами Єханурова, на хід виборчої компанії сьогоднішня відставка Кабміну має вплинути «дуже позитивно», оскільки «у нас народ любить скривджених».

Відповідаючи на питання, до яких наслідків приведе сьогоднішнє рішення парламенту про відставку уряду, колишній прем'єр відзначив: «Тепер нам буде трохи легше жити. Річ у тім, що звільнити Кабінет Міністрів ніхто не має права і створився правовий вакуум. Володимир Михайлович (Литвин) знав, що він робить», - сказав Єхануров. Відповідаючи на уточнююче питання, чи слід такі слова розцінювати як звинувачення в тому що сталося спікера, Єхануров сказав: «Ні, але процедурно він не мав права ставити це питання на голосування».

Як раніше повідомлялось, сьогодні народні депутати України прийняли 250 голосами проект постанови про відставку Кабінету Міністрів України і прем'єр-міністра України Юрія Єханурова.

Після прийняття рішення, спікер ВРУ Володимир Литвин оголосив 15-хвилинну перерву в засіданні парламенту до 16.00

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ