«Є небезпека, що під виглядом візит-центру будується великий ресторан з маленьким конференц-залом, але без фондосховищ за 24 млн грн. Це, очевидно, перший крок до забудови або до зміни концепції Шевченківського гаю, музею Климентія Шептицького. Я боюся, що після цього візит-центру, а фактично ресторану, візьмуться за співоче поле», - розповідає екс-депутат Львівської міськради Яромир Самагальський.

Та чи потрібно місту витрачатись на незрозумілий розважальний комплекс, якщо у музеї Шептицького руйнуються експонати ? Про це більше у сюжеті. Журналісти поспілкувалися з громадськими активістами та захисиками Гаю.

Гостем програми буде священнослужитель – о. Юстин Бойко, який ще донедавна був настоятелем Свято-Іванівської Лаври Студійського уставу УГКЦ, що у Шевченківському гаю.

Дивіться прямий ефір програми «Правда. Наживо» щобудня о 19 год на телеканалі НТА

Як уже писав Вголос, колективне підприємство «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» перемогло у конкурсі на будівництво візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ