Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Шалва Хуцішвілі, повідомляє Грузія Online.

Як зазначив Хуцішвілі, ті особи, які ще не повернулися до країни, міністерством ідентифіковані. За його словами, на даному етапі не можна прямо сказати, що ці 3000 чоловік порушили 90-денний безвізовий режим, тому що частина цих громадян могла відправитися в такі країни, з якими Грузія також має безвізовий режим.

«Можливо, хтось із них вирушив до України, Білорусі або Туреччини. Однозначно не можна сказати, що вони порушили 90-денний безвізовий режим, але ми ввели цих людей у потенційну ризик-групу і ведемо моніторинг, з яких регіонів вони поїхали, хто це, які у них зв'язки, що їх потенційно може цікавити і т.д . Великих ризиків наразі не було, тому що велика маса повертається назад. З тих країн, куди приїжджають громадяни Грузії, поки сигналів немає», – заявив Хуцішвілі.

За словами заступника міністра, в ці дані не входять особи, які скористалися сухопутним кордоном.

«Наприклад, якщо хтось полетів до Білорусі, пробув там один тиждень, а потім відправився в Литву, такі особи в цих даних не враховуються», – зазначив Хуцішвілі.

За словами Хуцішвілі, найбільші показники візітерів зафіксовано у тих країнах, з якими є пряме авіасполучення.

«Найбільші показники візітерів зафіксовано у тих країнах, з якими є пряме авіасполучення, а також де є велика діаспора - Німеччина, Франція, Польща, Греція і т.д. Якщо судити на підставі цих трьох місяців, великих ризиків немає. Превентивна робота, інформаційні кампанії принесли свій результат», – заявив Хуцішвілі.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ