Про це повідомляє DW.

Зустріч пройде в прикордонному селі Пханмунджом на лінії розмежування двох Корей – тут же 27 квітня відбувся історичний саміт лідерів обох держав.

Під час нової зустрічі делегації Пхеньяну і Сеула планують обговорити імплементацію досягнутих раніше домовленостей, зокрема, про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові.

КНДР на переговорах представлять 29 делегатів на чолі з головою Комітету з мирного возз'єднання країни Ри Сон Гвоном. Південнокорейську делегацію з п'яти представників очолить міністр об'єднання Чо Мен Ген.

Сеул і Пхеньян продовжують робити кроки по зближенню. 4 травня стало відомо, що вони узгодили свої часові пояси і КНДР перейде на єдину з Південною Кореєю час. Тоді ж Північна Корея подала заявку на Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) з проханням відкрити авіамаршрути в Південну Корею.

Крім того, як повідомили ЗМІ, керівництво Північної Кореї початок демонтаж найбільшого в країні ядерного полігону Пунгери.

27 квітня 2017 року в селі Пханмунджом сталася знакова зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина і південнокорейського президента Мун Чже Іна. Вона стала важливою історичною віхою: керівник Північної Кореї ступив на землю Південної вперше з 1953 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ