Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Як пише видання, Національна розвідувальна служба Сеула (NIS) повідомила представникам уряду Південної Кореї на закритому засіданні парламентської сесії про ознаки того, що КНДР готується до нового ядерного випробування на північнокорейському підземному випробувальному полігоні Punggye-ri.

За словами депутата правлячої Демократичної партії Південної Кореї Кіма Баюнг-кі, NIS повідомила, що Північна Корея «завершила свою підготовку до проведення ядерного випробування на Тунелі 2 і на Тунелі 3 ядерного випробувального центру Punggye-ry».

Він додав, що, за словами NIS, була виявлена активність, яка передбачає, що Тунель 4 готується до відновлення будівельних робіт, припинених у минулі роки.

Представники Північної Кореї повідомили CNN у понеділок, що «США чекає покарання за проведення своїх поточних військових ігор з Південною Кореєю на півострові».

Десятиденні тренування Охоронців Свободи Ульчі, які розпочалися 21 серпня, проводяться щороку, і представлені Південною Кореєю і Сполученими Штатами як захисні вправи.

Проте представники Північної Кореї повідомили, що тренування цього року проходять в «найгірший можливий момент» напруженості стосунків між країнами.

Якщо буде ескалація, з будь-якими «катастрофічними наслідками, американці будуть повністю відповідальними», – заявили представники КНДР.

Нагадаємо, Китай у рамках виконання резолюції Ради безпеки ООН відмовився від нових ділових проектів із Північною Кореєю.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ