У КНДР у неділю, 5 травня, знову провели навчальні стрільби з використанням кількох ракетних установок і нової тактичної керованої зброї. Про це повідомляє південнокорейська інформаційна агенція Yonhap.

Державна ж північнокорейська агенція KCNA опублікувала світлини з навчань, за якими спостерігав Кім Чен Ин, лідер КНДР.

«Мета навчань полягала в тому, щоб оцінити та перевірити працездатність і точність бойових характеристик великокаліберних ракетних пускових установок великої дальності і тактичного керованого озброєння підрозділами оборони в прифронтовій зоні та на східному фронті», — йдеться в повідомленні.

На одній із фотографій зображений безпосередній момент запуску ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу, розміщеного на шасі важкого автомобіля високої прохідності.

Раніше зображення подібної ракети в ЗМІ не демонструвалось, навіть не показувалося на військових парадах. У зв'язку з цим, низка експертів дійшли висновку про те, що КНДР під час навчань випробувала новий вид тактичних керованих ракет.

На одному з представлених зображень також показана стрілянина реактивних систем залпового вогню великого калібру.

Міністерство оборони Південної Кореї підтвердило, що снаряди містили нову тактичну керовану зброю. Там заявили, що снаряди пролетіли близько 70...240 км.

Таким чином, Пхеньян здійснив уже другу за два дні серію навчальних ракетних пусків. У суботу, 4 травня, Північна Корея запустила в східному напрямку кілька ракет малої дальності.

Як повідомляв «Вголос», десяти мільйонам людей у Північній Кореї загрожує голод.

ІА "Вголос": НОВИНИ