Як сказано в статті у цій державній газеті, «витончений» напій не викликає вранці бажання морщитись, хоча й містить у собі 30-40% алкоголю, передає «ВВС-Україна».

Повідомляють, що напій роблять з місцевого женьшеню інсам, вирощеного органічним методом, а також з в'язкого рису.

Газета пише, що продукт «виділяє національний аромат».

У статті під заголовком «Напій виграв медаль якості за збереження національного смаку» сказано, що Тедонганська харчова фабрика працювала над цим еліксиром роками.

Інсам під назвою кесон-коре, з якого роблять напій, - це трава, якій приписують медичні властивості. За даними газети, гіркоти женьшеню і - найголовніше - ефекту похмілля вдалося позбутися завдяки тому, що цукор замінили паленим в'язким рисом.

Напій «уже зареєстрований як національний науковий і технологічний прорив», сказано в статті.

Андрай Абрагаміан, який буває в Північній Кореї з діловими поїздками, розповів британському веб-сайту North Korean News, що напій з інсаму йому видався «непоганим», але він не назвав би його «смачним трунком».

«У Північній Кореї виробляють деякі високоякісні алкогольні напої, але з мого досвіду, такої речі як спиртне без ефекту похмілля не існує ніде в світі», - додав бізнесмен.

Нагадаємо, раніше у Кореї заявили, що успішно випробували водневу бомбу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ