На зимові олімпійські ігри, котрі відбудуться у Південній Кореї, КНДР (Північна Корея) відправить у якості групи підтримки делегацію із 230 осіб. Про це сторони домовилися під час нової зустрічі у рамках переговорів, передає РБК Україна за даними Reuters.

«Північна Корея в лютому відправить групу підтримки у складі 230 осіб на Зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї», – йдеться у повідомленні.

Проте Міністерство закордонних справ Японії на чолі із Таро Коно під час візиту до Ванкувера (Канада) звернуло увагу світової спільноти на те, що наразі зарано говорити про зменшення напруженості у стосунках із КНДР.

«Той факт, що Північна Корея бере участь у діалозі, можна розглядати як доказ роботи санкцій. Але зараз не час, щоб послабити тиск на КНДР», – сказав Коно.

У вівторок, 16 січня, офіційні особи з Півночі і Півдня Корейського півострова погодилися, що північнокорейський оркестр зі 140 осіб буде виступати в Південній Кореї під час Олімпіади.

Нагадаємо, під час попередніх переговорів, 9 січня 2018 року, представники Північної (КНДР) і Південної Кореї домовилися відновити пряму військову телефонну лінію. Також сторони домовилися про участь спортсменів із КНДР в Олімпіаді.

Як писав «Вголос», росіяни хочуть виступати на Олімпіаді-2018 під прапором та з гімном СРСР.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ