Як повідомляє російське агентство ТАСС.ру, про це заявив командувач флотом адмірал Володимир Корольов.

«Ми вже зараз приступили до роботи з формування у складі Північного флоту армії ВПС і ППО. Паралельно ведеться робота з удосконалення структури управління береговими військами і нарощуванню їх можливостей», – заявив він.

На початковому етапі до складу флоту увійшла дивізія протиповітряної оборони, а також змішаний авіаційний полк.

«Але це тільки початок серйозних структурних перетворень, які відбуваються на Північному флоті в зв'язку з розширенням завдань щодо захисту національних інтересів Російської Федерації в Арктиці», – сказав адмірал.

Крім того, значно посилена берегова оборона, розповів Корольов.

«Вона поповнилася новосформованою арктичною мотострілецькою бригадою, в бригаду ми також переформували і полк морської піхоти», – розповів Корольов.

«Триває формування розгалуженої військової інфраструктури на арктичних островах по всьому північному напрямку – від архіпелагу островів Земля Франца-Йосипа до Новосибірських островів», – повідомив командувач.

Північний флот – найпотужніше військово-морське з'єднання Росії. На його озброєнні перебуває єдиний наявний у Росії авіаносець і єдиний важкий атомний ракетний крейсер, велика кількість кораблів і атомних підводних човнів, в тому числі, оснащених стратегічною ядерною зброєю.

ІА "Вголос": НОВИНИ