Українська столиця – перша зупинка в дводенному турне німецького міністра. Після Києва Альтмаєр відвідає Москву, повідомляє ТСН.  

Перед відльотом з Берліна міністр зазначив, що під час зустрічей в Україні та Росії має намір агітувати за «загальну концепцію у сфері енергетичної політики».

«Метою цієї поїздки є, в умовах напруженої та складної міжнародної ситуації, з'ясування економічних питань з огляду на енергетику та бізнес», – заявив Альтмаєр.

Йдеться, зокрема, про забезпечення поставок енергоносіїв до Європи, додав міністр. За його словами, з цією «загальною концепцією» ЄС, Росія та Україна повинні б навчитися жити.

Після прибуття до Києва Альтаєр зустрівся з представниками німецького бізнесу, які працюють в Україні. На понеділок, 14 травня, запланована його зустріч з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Важливою темою зустрічі буде будівництво суперечливого газопроводу «Північний потік-2», а також мабутня роль України в транзиті російського газу до ЄС. Альтмаєр запевнив, що важливо гарантувати врахування інтересів України.

ІА "Вголос": НОВИНИ