В Євпаторії з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 54 людини - 49 дітей, які відпочивали в таборі «Лучистому», і п'ятеро співробітників табору.

Про це в ефірі радіо «Супутник в Крыму» повідомив заступник голови російської адміністрації Євпаторії Валерій Батюк, пишуть «Крим.Реалії».

Зазначається, що цю інформацію підтвердили в Міністерстві охорони здоров'я в Криму. У Євпаторії створено оперативний штаб, який очолює заступник голови російської адміністрації .

Батюк також повідомив, фахівці Роспотребнагляду взяли в таборі на аналіз питну воду та їжу, яку давали дітям. Фахівці також перевірять морську воду на пляжі, де купалися постраждалі. За словами чиновника, в середу діти в таборі переведені на сухий пайок, запроваджено режим карантину.

«Є два моменти: це вірусна історія і харчове отруєння. Але сьогодні не хотілося б робити поспішних висновків», – додав Батюк.

Нагадаймо, 16 липня в дитячому таборі села Заозерне під Євпаторією сталося масове отруєння. Директор установи підтвердив, що протягом доби близько 40 дітей звернулися до медиків через погане самопочуття. Пізніше стало відомо, що отруїлися понад 40 осіб. Діти приїхали на відпочинок до Криму з Казані, їхній вік – від 7 до 17 років.

Як раніше зазначалось, за допомогою до лікарів звернулися 42 дитини та чотири дорослих.

ІА "Вголос": НОВИНИ