Литва ретельно підготувала підґрунтя для того, щоб 6 листопада презентувати цей план і бути почутою іншими членами ЄС. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «5 канал».

«Безумовно, той факт, що Литва своїми зусиллями і дуже ретельною підготовкою такого європейського плану для України, так званого "Плану Маршалла"", підготувала ґрунт для того, щоб мати можливість його уявити і бути почутою іншими членами Європейського Союзу. Це дуже важливо», - заявила політик.

За її словами, цей план вже отримав конкретизовані обриси «зі структурою, з розумінням тих механізмів, які повинні бути закладені» для того, щоб план міг бути реалізований.

«Ми мусимо розуміти, що це лише початок шляху для того, щоби цей план отримав реальну підтримку усіх партнерів або великої кількості партнерів, які би залучились до того інвестиційного плану в 5 мільярдів доларів чи євро щорічно на інвестиції для України, з якою пропозицією йде Литва», - повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, якщо ініціативу Литви реалізують і залучать заплановані інвестиції, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

ІА "Вголос": НОВИНИ