Іспанський оперний співак Пласідо Домінго, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, більше не буде виступати в Метрополітен-опері у Нью-Йорку. Зірка опери виступив із відповідною заявою у вівторок, 24 вересня.

Представники Метрополітен-опери підтвердили заяву знаменитості, пише The Guardian.

Очікувалося, що 25 вересня Домінго виконає провідну партію на прем'єрі опери «Макбет» композитора Джузеппе Верді, яка базується на трагедії Вільяма Шекспіра. «Моя участь у постановці відволікатиме увагу від старанної праці моїх колег – як на сцені, так і за кулісами», – наголошується у заяві співака, який взяв участь у генеральній репетиції. Співак також зазначив, що рішуче відкидає звинувачення.

«Я щасливий, що у віці 78 років мені вдалося заспівати чудову головну роль у генеральній репетиції Макбета, яку я вважаю своїм останнім виступом на сцені Met», – заявив Домінго.

За свою понад півстолітню кар'єру Домінго виконав близько 150 провідних оперних партій та щонайменше 21 раз відкривав сезон у Метрополітен-опері, виступаючи там протягом 51 року.

У серпні про скасування майбутніх виступів Домінго на тлі обвинувачень на його адресу оголосили Філадельфійський оркестр та Опера Сан-Франциско. Найбільший на південному заході США театр готувався 6 жовтня відзначити 50-річний ювілей співпраці зі знаменитістю і планував з цієї нагоди «Спеціальний виступ».

Як раніше повідомлялося, низка співачок і одна танцівниця звинуватили відомого 78-річного співака в сексуальних домаганнях, які ймовірно відбулися в 1980-х роках. Співачка Анджела Вілсон і ще 10 жінок, імена яких не розкриваються, звинуватили оперного співака Пласідо Домінго в домаганнях.  За версією жінок, у низці випадків їхня кар'єра була зруйнована, після того як вони відхилили домагання співака.

Сам Домінго заперечує подібні заяви. Він висловив стурбованість через "атмосферу, в якій людей засуджують без відповідних процедур". Раніше виконавець висловив жаль, що, можливо, змусив когось "почуватися некомфортно".

ІА "Вголос": НОВИНИ