Про це пише "Страна" з посиланням на techcrunch.

Як відомо, вся ця інформація може зберігатися на сайтах електронної комерції, куди вводилися дані банківських карток при купівлі чогось в інтернеті.

Алгоритм, про який в загальних рисах повідомили журналістам в IEEE Security& Privacy, включає в себе вгадування і перевірку сотень комбінацій дат закінчення терміну дії банківської карти і номери CVV на сайтах покупок в інтернеті.

Дослідники Мохаммед Амір Алі, Буди Ариеф, Мартін Еммс і Пекла, ван Мурсел, вважають, що їх алгоритм також може бути використаний для "вгадування" ZIP коду (поштового індексу), щоб потім, і дізнатися точну адресу.

З цією інформацією хакери можуть просто уточнити дані про місцезнаходження її власника у банків-емітентів або використати так званий скімінг, щоб з'ясувати, де використовується кожна конкретна картка.

Скіммер (обладнання для скіммінгу) — інструмент для зловмисника зчитування, наприклад, магнітної доріжки платіжної картки.

Якщо сайт- магазин в Інтернеті не вимагає для здійснення оплати за товари поштовий індекс, то - зламати банківську або іншу платіжну картку, раніше використану на такому сайті, так само просто, як запустити звичайну програму на комп'ютері.

Розробники цього, потенційно хакерського, алгоритму злому банківських карт вважають, що атаки за подібною технологією вже відбуваються.

ІА "Вголос": НОВИНИ