Про це повідомила начальник Галицької податкової Олена Парубій.

На перше квітня цього року платники податків Галицького району сплатили до зведеного бюджету 161952,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Індикативні показники перевиконано на 45002,2 тис. грн, або на 135,8%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 54,6% або 57205,0 тис. грн.

Найбільший внесок по сплаті цього податку забезпечили Регіональна філія «Львівська залізниця», Національний університет «Львівська політехніка», Головне управління Національної поліції у Львівській області, ЛНУ ім. Івана Франка, Львівська філія ПАТ «Укртелеком», ПАТ КБ «Приватбанк», Національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Прокуратура Львівської області.

У загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюються податковою інспекцією району, частка сплаченого податку на доходи фізичних осіб із початку року склала 102,3% від загальної суми надходжень Зведеного бюджету – 54,1%.

Нагадуємо, що фізичні особи за результатами 2015 року подаватимуть декларацію, в якій крім визначених податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб визначатимуть податкові зобов’язання з військового збору. Це одне із нововведень, адже декларація об’єднала звітність з ПДФО та військового збору без запровадження додаткової звітності.

Ще одним із нововведень є зазначення платниками податків відомостей щодо отриманих доходів, які не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та загальної річної суми доходу. Кількість додатків до декларації зменшено із семи до чотирьох.

Наказ Мінфіну України від 2 жовтня 2015 року № 859, яким затверджено форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення, набрав чинність з дня його опублікування, тобто з 17 листопада 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ