Галицька ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області нагадує: статтею 127 ПКУ передбачено, що ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть  за собою накладення штрафу в розмірі 25% суми податку, що підлягає  нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Дії, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Зазначені штрафи не застосовуються, коли ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб самостійно виявляється податковим агентом при проведенні перерахунку цього податку та виправляється в наступних податкових періодах протягом  податкового (звітного) року згідно з нормами Кодексу.

Крім того, відповідно до ст.129 ПКУ у день настання строку погашення податкового зобов’язання, визначеного податковим агентом при виплаті (нарахуванні) доходів на користь платників податків - фізичних осіб, та/або контролюючим органом під час перевірки такого податкового агента нараховується пеня.

Зокрема, пеня нараховується із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати (нарахування) доходів на користь платників податків - фізичних осіб. Притягнення до фінансової відповідальності платників податків за порушення законів з питань оподаткування, іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не звільняє їх посадових осіб за наявності відповідних підстав від притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Крім того, неутримання або неперерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб при  неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від двох до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначена норма передбачена ст.163 прим.

 

Збір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування становить понад 825 мільйонів гривень

 

З початку 2017 року платниками Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області сплачено 825021,2 тис.грн. єдиного внеску.

Галицька ОДПІ нагадує, що з 01 січня 2017 року мінімальна заробітна плата у місячному розмірі становить 3200,0 гривень. Таким чином, мінімальний страховий внесок становить 3200,0 грн. * 22% = 704,0 гривні.

Мінімальний страховий внесок - сума єдиного внеску, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

Для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, ця сума не може бути меншою за 0,5 мінімального страхового внеску (352,0 грн.) із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, який обчислюється відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

 

Платники податків Галицької ОДПІ сплатили до Зведеного бюджету понад 92 мільйони гривень податку на прибуток

 

Станом на 01.05.2017 року суб’єктами господарювання Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області сплачено 92243,6 тис. грн. податку на прибуток до Зведеного бюджету.

До Державного бюджету надійшло податку на прибуток у сумі 82536,5 тис. гривень. До Місцевого бюджету надійшло податку на прибуток у сумі 9707,1 тис. гривень.

 

Частка сплаченого ПДВ у загальній сумі збору

до Загального фонду державного бюджету Галицької ОДПІ складає 27 відсотків

 

За січень – квітень 2017 року суб’єкти підприємницької діяльності Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області сплатили до бюджету 209382,9 тис.гривень податку на додану вартість.

У загальній сумі збору до Загального фонду державного бюджету частка сплаченого ПДВ складає 27,2 відсотка.

Крім того, станом на 01.05.2017 року платникам відшкодовано 72711,6 тис.грн. податку на додану вартість на розрахункові рахунки.

Галицька ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що податкові декларації з податку на додану вартість слід подавати з врахуванням змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 25.05.2016р. №503 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».

Більш детально про внесені зміни до податкової декларації можна дізнатися у листі Державної фіскальної служби України від 22.07.2016р. №24830/7/99-99-15-03-02-17.

 

До місцевого бюджету надійшло 103 мільйонів гривень єдиного податку

 

Станом на 01.05.2017 року платники Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області сплатили до місцевого бюджету 103430,3 тис.грн. єдиного податку, що становить 145,3 від доведеного показника.

Від юридичних осіб III групи надійшло 18948,3 тис. грн. єдиного податку. Прогнозні показники виконано на 109,5 від., до бюджету додатково надійшло 1648,4 тис.гривень. Від юридичних осіб IV група надійшло 1360,8 тис.грн. єдиного податку, прогнозні показники перевиконано на 750,9 тис.гривень.

Фізичні особи-підприємці сплатили 83121,1  тис.грн. єдиного податку, прогнозні показники виконано на 156,0 відсотка додатково надійшло 29843,0 тис.гривень.

 

Платники Галицької ОДПІ сплатили понад 11 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

 

За січень – квітень 2017 року платники податків, які перебувають на обліку в Галицькій ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області сплатили 11376,5 тис.гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Галицька ОДПІ нагадує, що громадяни цьогоріч сплачуватимуть податок за нерухомість, якою вони володіли в 2016 році, за правилами оподаткування минулого року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ