У соцмережах та місцевих ЗМІ з'явилися публікації про те, що біля берегів Алушти плаває безліч фекалій. Люди скаржилися на зіпсований відпочинок і ділилися чутками про поломку очисних споруд, пишуть «Примечания».

Алушта входить в число кримських міст, де проблема з очисними спорудами давно стоїть гостро і вимагає рішення. За словами активіста ОНФ, еколога Дмитра Тихонова, загроза зіткнутися зі стоками є у всіх трьох головних пляжних зонах курорту – на Східній набережній, в центрі і в Професорському куточку. Саме з приводу фекалій ,які плавають у морі в районі Професорського куточка і надійшли свіжі скарги від туристів і місцевих жителів.

В адміністрації Алушти розповіли, що упродовж двох днів в місті дійсно оголосили надзвичайну ситуацію через проблеми з каналізацією.

«Очисні споруди вийшли з ладу через шторм, вони були затоплені. Дійсно склалася важка ситуація, на час ремонту очисних споруд ми обмежили в місті подачу води», – повідомив підконтрольний Кремлю заступник голови адміністрації Алушти Олексій Боярчук.

При цьому керівництво міста запевняє, що проблема вже вирішена. На сайті російської адміністрації Алушти немає інформації з приводу аварії на очисних спорудах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ