Прокурор Запорізької області Валерій Романов звільнив Євгена Вангелієва з посади заступника прокурора Енергодара через керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької області.

У прокуратурі повідомили, що у неділю, 17 березня, патрульні поліцейські в місті Василівка зупинили автомобіль Mitsubishi Pajerо, за кермом якого перебував водій із явними ознаками алкогольного сп'яніння. Як з'ясувалося, керував машиною заступник прокурора Енергодара Вангелієв. За даними експертизи, концентрація алкоголю в крові прокурора становила 1,19 проміле.

Відтак п'яного водія звільнили з посади заступника прокурора.

«Днями у ряді ЗМІ з'явилася інформація про правопорушення, скоєне заступником керівника Енергодарської місцевої прокуратури, а саме: управління цією особою автомобільним засобом в стані алкогольного сп'яніння. Моя позиція однозначна — такий ганебний факт не має залишатися без відповідної реакції. Тому 18 березня заступника керівника Енергодарської місцевої прокуратури Євгена Вангелієва звільнили з органів прокуратури», — йдеться у повідомленні прокурора.

За інформацією місцевих ЗМІ, Вангелієв не раз опинявся в центрі скандалів. Так, восени 2018 року заступник прокурора влаштував бійку в одному з місцевих ресторанів. Спершу він плюнув в обличчя слідчому поліції, а потім відкрив стрілянину в приміщенні закладу, передає УНІАН. За словами очевидців, Вангелієв перебував у стані алкогольного сп'яніння. Після цього він сів у автомобіль Mitsubishi Pajerо, на якому потрапив у ДТП — врізався в огорожу. Прокурора не покарали за скоєні правопорушення.

«Зокрема торік співробітника регіональної прокуратури вже притягували до кримінальної відповідальності. До КДКП за неналежне виконання службових обов’язків, вчинення дій, що порочать звання прокурора, систематичне порушення правил прокурорської етики й інші негідні вчинки, нами було направлено 18 скарг щодо співробітників прокуратури», — написано у повідомленні прес-служби прокуратури.

Напередодні звільнили голову Служби зовнішньої розвідки України.

Раніше керівника СБУ Сумщини Косинського звільнили з посади.

ІА "Вголос": НОВИНИ