Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає, що за підсумками 2019 року можна досягти розміру середньої заробітної плати в 12 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Сегодня».

«На 2019 рік, гадаю, є всі можливості досягти межі 12 тисяч гривень з урахуванням того, що курс гривні буде коливатися в прийнятних межах і інфляція цього року не перевищить 8 %. Це було б дуже непогано, якби середня зарплата виросла приблизно на 15-20 %, що з урахуванням інфляції складе 10 % зростання реальної заробітної плати», — сказав Розенко.

За словами віце-прем'єра, влада розуміє, що праця людини в Україні недооцінена.

«На жаль, ми продовжуємо стикатися з ситуацією, коли сім'ї, де, щонайменше, одна людина працює, перебуають за межею бідності. Таких сімей в Україні близько 20 %. Це ненормально, коли людина працює, але не може забезпечити свою сім'ю навіть на межі мінімально необхідного рівня», — додав віце-прем'єр.

Водночас він зазначив, що за останні кілька років було зроблено «серйозний прорив» в реформуванні системи оплати праці та піднятті мінімальної зарплати.

«Підтвердження цьому: три роки тому мінімальна заробітна плата в перерахунку була 53 долара, сьогодні вже більше 150 доларів», — заявив Розенко.

Раніше він пообіцяв, що перерахунок пенсій буде відбуватися регулярно.

Також «Вголос» повідомляв, що Розенко пропонує поговорити про легалізацію марихуани.

ІА "Вголос": НОВИНИ