Сьогодні, 30 січня, по всій Україні відбуваються масштабні акції протесту проти ухвалення нового Трудового кодексу, поданого Урядом до Верховної Ради України.

На мітинги в усіх найбільших містах України вийшли представники профспілок, деяких політичних партій та громадських організацій.

Одна з наймасштабніших акцій зібралася під будівлею Кабінету Міністрів України в Києві.

"Сьогодні Україною прокотилася масштабна профспілкова ХВИЛЯ ГНІВУ проти:

  • антинародного законопроекту «Про працю» #2708
  • антипрофспілкового законопроекту #2681
  • антисоціального законопроекту #2275
У Києві профспілки пікетують Кабінет Міністрів України. ВО «Свобода» систематично критикує прийняття цих антинародних законів! Ні трудовому рабству!« - написав у мережі присутній на акції в Києві очільник Київської обласної організації ВО »Свобода" Ігор Сабій.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на своїй сторінці у мережі висловив підтримку профспілкам і зазначив, що законопроекти, які пропонує влада, фактично ведуть до узаконення трудового рабства:

Багато людей вийшли на пікет у Львові.

Тут, зокрема, трудову книжку повісили на гільйотині:

На акції у Вінниці профспілки вимагали відставки міністра розвитку економіки Тимофія Мілованова:

Акція в Ужгороді:

Акція у Рівному:

Акція у Миколаєві:

Нагадаємо, що раніше із критикою нового трудового законодавства в Україні виступила Міжнародна конфедерація профспілок (МКП). Її керівництво вважає, що проект закону про працю позбавить працівників правового захисту, а профспілок – спроможності їх захищати.

Так, Генеральний секретар МКП Шаран Барроу зазначила:

"Уряд України стоїть на боці олігархів та багатонаціональних корпорацій та виступає проти працівників, громадськості та профспілок.

...Ми засуджуємо український уряд за нерозсудливі порушення своїх міжнародних зобов’язань, через які країна ризикує втратити важливу підтримку в Європі та світовій спільноті".

ІА "Вголос": НОВИНИ