У середу, 10 жовтня, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко доручив посилити охорону й оборону складів та арсеналів зберігання боєприпасів на всій території України, у зв'язку з пожежею та вибухами на шостому арсеналі Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, на місці події у цілодобовому режимі продовжує працювати оперативний штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ситуація контрольована.

Також до вже наявної спеціальної інженерної та пожежної техніки заплановане прибуття ще трьох пожежних танків.

Нагадаємо, що о 03.30 ночі стало відомо про пожежу біля міста Ічня Чернігівської області. Там стався вибух на технічній території військового складу. До евакуації місцевих мешканців рятувальники залучили автотранспорт. Наразі вже евакуювали близько 10 тисяч осіб.

У зв’язку з вибухами на військових складах у Чернігівській області Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді. Окрім того, президент України доручив Міноборони та МЗС залучити матеріально-технічну та консультативну допомогу НАТО для реформування системи безпечного збереження боєприпасів через надзвичайну ситуацію, що сталася на військових складах в Ічні.

Своєю чергою, рятувальники опублікували відео з місця вибухів на складах боєприпасів на Чернігівщині.

Водночас, стало відомо, що у зв’язку з вибухами на складах боєприпасів під Ічнею Чернігівської області до лікарів звернулися 63 людини.

Разом з тим, в «Укрзалізниці» через вибухи на технічній території військової частини в Ічні Чернігівської області вирішили закрити три перегони для руху потягів.

Зазначається, що пожежа на складі боєприпасів в Ічні виникла через чотири вибухи.

Зазначимо, станом на 7:00 10 жовтня снаряди на військовому арсеналі в Ічні продовжували детонувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ