Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив народний депутат попередніх скликань, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Сьогодні влада намагається застрахувати себе на випадок провалу під час президентських виборів у 2019-му (вибори Президента заплановано на останню неділю березня 2019-го, парламентські – на осінь 2019-го, – ред.). Вони готують передчасні вибори, аби зараз сформувати собі таку-сяку фракцію з допомогою мажоритарки та адмінресурсу.

Саме тому теперішня влада роздумує і над створенням «центристської партії». Туди має увійти БПП, «Народний фронт», «Удар» та «Європейська ініціатива» Гройсмана. Вони вже ділять округи, адже через адмінресурс планують провести якомога більше людей по мажоритарних округах. Вони розуміють, що за партійними списками не виграють, а наберуть щонайбільше 10-15% завдяки фальсифікаціям. Ну, і завдяки тому, що приблизно 8% українців стабільно голосують за чинну владу», – зазначає політик.

За словами Олега Тягнибока, нинішня псевдокоаліція уже поділила між собою мандати по мажоритарці.

«Розподіл приблизно такий: 30% мажоритарки залишиться за БПП, ще 30% за «Народним фронтом», а по 20% отримають партії Гройсмана і Кличка. Так само вони вже ділять між собою майбутній Уряд, проговорюють кандидатуру Президента та очільника цієї «єдиної» політичної сили.

Однак, зараз вони ділять шкуру невбитого ведмедя, кожен хоче увірвати найбільший шматок, тому виникають сильні конфлікти. І саме тому, що немає ще конкретних домовленостей, протягом останнього місяця ми спостерігаємо не просто таємні консультації, а їхні публічні заяви. Навіть прес-конференція Порошенка (28 лютого, – ред.) пов'язана, на мою думку, із бажанням стимулювати своїх партнерів піти на умови, які ставить саме Президент», – зазначає лідер ВО «Свобода».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ