Відновлення системи протиповітряної оборони є одним з важливих пріоритетів для нашої держави, визначених Радою національної безпеки і оборони України.

Про це сказав Секретар РНБО України Олександр Турчинов під час військових навчань з бойовими стрільбами на полігоні ЗСУ «Ягорлик», інформує прес-служба РНБО України.

У бойових стрільбах з використанням широкого спектру зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, «Бук», «Тор», «Оса-АКМ» та інших) брали участь підрозділи Протиповітряної оборони Сухопутних військ та Зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ. Також були проведені контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Як зазначив Турчинов, метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелованої протиповітряної оборони країни, визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони.

«Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України», - сказав він, додавши, що саме система ППО України до 2014 року зазнала найбільших втрат та свідомого послідовного руйнування.

Зазначається, що бойові стрільби пройшли успішно, а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики.

ІА "Вголос": НОВИНИ