[media=135627,135628,135629,135630,135631,135632,135633,135634,135635,135636,135637] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Під час заходу виступили засновник та президент Міжнародного благодійного фонду Four Paws Гельмут Дунглер, директор Центру екологічного консалтингу Оксана Демків, представники місцевої та обласної влади.

Окрім цього відбулася церемонія перерізання червоної стрічки біля символічних Воріт у Мале Розточчя. Усі відвідувачі мали змогу вирушити на екскурсію зі встановлених пунктів, а також отримати сувенір на згадку про офіційне відкриття.

Першочергове та найважливіше завдання притулку «Домажир» – організація життєвого простору для бурих ведмедів, які за своє життя постраждали від людської жорстокості та вже не можуть вижити в дикій природі.

Загалом у притулку мають намір прихистити до 25 тварин на площі 20 га. Розбудову інвестує Міжнародна зоозахисна організація FOUR PAWS, що базується у Відні.

Зараз там перебувають та проходять процес психічної та фізичної реабілітації восьмеро клишоногих. Для них створені відповідні умови, максимально наближені до природних. Команда висококваліфікованих ветеринарів з Німеччини та Нідерландів робить усе можливе для того, щоб відновити їхнє здоров`я та повернути природну поведінку.

«Ведмідь Христина найстаріша мешканка у «Домаджирі». 22-річну тварину використовували для циркових вистав, а поза цим утримували в крихітній клітці. Після ветеринарного огляду у неї виявили численні проблеми із здоров`ям. Однак, не зважаючи на свій вік та велику кількість хвороб, вона доволі активна та смілива»,- розповідає Сніжана Палаженко, менеджер з туризму та маркетингу в притулку «Домаджир».

Схожі історії майже у всіх мешканців: хтось з них постраждав від знущання господарів, когось навмисне споювали алкогольними напоями, а на когось цькували мисливських собак та заради розваги тримали у клітках біля ресторанів.

Для того, аби бурі ведмеді почувалися добре, фахівці розробили кожному індивідуальний раціон харчування. Переважно їх годують овочами, фруктами, рибою, м’ясом, яйцями тощо. До того ж, аби вони проявляли свою природну поведінку, у вольєрах збудовані спеціальні конструкції та іграшки, щоб ускладнити їм шлях до добування їжі.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ