[media=143896,143897,143898] 

Повідомляє кореспондент «Вголосу».

У Львівській міській раді повідомили, що червно-чорний прапор – це їхня ініціатива.

Як писав «Вголос», Садовий на сесії Львівської міської ради, 15 лютого, протягнув ухвалу свого заступника Андрія Москаленка, яка регулює використання державного прапора та забороняє вивішування на адмінбудівлях Львова червоно-чорного стягу.

Відтак ухвалою Москаленка депутати Львівської міськради заборонили вивішувати на адмінбудівлях Львова червно-чорний прапор.

«У визначених місцях постійного вивішування Державного прапора України у м. Львові вивішувати виключно Державний прапор України», – йдеться у рішенні.

Садовий лише «дозволив» у визначені свята на території Львова використовувати червоно-чорний прапор (мітинги, акції протесту і так далі).

«Віддаючи шану Героям різних етапів національно-визвольних змагань за Незалежність України, рекомендувати під час проведення відповідних урочистих та пам'ятних заходів використання на території м. Львова символіки Збройних сил України, добровольчих батальйонів та історичної символіки, зокрема червоно-чорного прапора Організації Українських Націоналістів, символів Української Повстанської Армії, Української Військової Організації, Українських Січових Стрільців, символіки українських військово-спортивних товариств, козацької символіки», – йдеться в ухвалі.

Після прийняття даної ухвали у Львові обурились діями мера Садового, назваши його місцевим колаборантом.

«Щастя, що Львів не на передовій, а в тилу, бо ця людина продає принципи направо і наліво. Львів славиться патріотизмом не завдяки Садовому, а завдяки тому, що тут були Бандера і ОУН. А саме Садовий тепер працює над тим, щоб місто втратило це лице. Він сприяє денаціоналізації Львова, засиллю російської попси, російської мови. До речі, у кількох містах на Сході міські ради проголосували за відмову від російської мови у школах, а «Самопоміч» там голосувала проти!», - сказав екс-нардеп, політолог Андрій Міщенко.

Також 18 лютого на львівському стадіоні «Україна» активісти вивісили транспарант із написом «$адовий, Львів завжди буде червоно-чорним!»

ІА "Вголос": НОВИНИ