6 січня трьома невідомими було побито активістку Сєверодонецької міської організації УНП Ольгу Руденко. Напавши ззаду, її збили з ніг і били ногами, намагаючись вдарити по голові. В наслідок у Ольги зламано руку і два пальці руки, якою вона закривалася від ударів, повідомляє Політична Україна.

Будь–якої спроби пограбування не було, гроші і коштовний стільниковий телефон, які були у неї при собі, нападники не взяли. Але сказали: “Не совай, куди не треба, свого носу”. Нападники були молоді, не старше 19 років, і скоріш за усе знаходились під дією наркотиків. Але деякі обставини дозволяють вважати, що Ольга стала жертвою зовсім не випадково.

Так, 7 січня у присутності юриста комітету виборців України голова міської організації УНР В’ячеслав Шевчук телефонував на санпропускник лікарні та в чергову частину міліції, намагаючись з’ясувати, де знаходиться постраждала. Проте за обома номерами заперечували, що Ольга надходила до лікарні та що був зареєстрований факт злочину щодо неї. Проте в цей час Ольга ще знаходилась у лікарні, де їй наклали гіпс на зламану руку, а заява про злочин надійшла до міліції ще 6 січня.

Ольга Руденко працює у міській лікарні і є головним ініціатором питання щодо звільнення з посади головного лікаря сєверодонецької багатопрофільної лікарні, депутата обласної ради та голови міської організації Народної партії України (Литвина) Єгора Маслова. Незадовго до нападу на її адресу висловлювалися погрози щодо цієї її діяльності.

Гаряча лінія

ІА "Вголос": НОВИНИ