Про це в своєму блозі повідомляє український блогер і журналіст Айдер Муждабаев, передає replyua.net.

За інформацією блогера, на Найєма «тиснуть» через інших депутатів. Також відбувається тиск на прокурорів. Блогер зазначає, що про суди, напевно, взагалі ні в кого жодних сумнівів немає. Вони колишні, ніхто їх не реформував.

«Це означає, що у нас до сих пір немає держави. Це означає, що кожна людина беззахисна, що ніякого страху перед державою, перед законом у злочинців немає », - написав Муждабаев. Він додає, що страху немає навіть у російських бандитів і їхніх покровителів в Україні. Ніяк інакше цей сигнал трактувати не можна. Журналіст зазначає, що все так спокійно із розслідуванням, наче так і повинно бути.

Як писав «Вголос», 30 квітня, в центрі Києва побили Мустафу Найєма. Інцидент трапився в результаті конфліктної ситуації на дорозі. У результаті нардепу зламали щелепу.

Поліція затримала трьох нападників. Ними виявилися: Саітов Ахмед Абубакаровіч, 14.01.1999 р.н. Саітов Магомед-Саліх Аргуевіч, 28.10.1996 р.н. Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р.н.

Згодом стало відомо, що одним з учасників побиття народного депутата Мустафи Найєма, який зник з місця події, може бути Магомед-Амін Саітов. Він, зокрема, є одним із засновників промоутерської компанії «Бум-бокс Промоушнс».

Як повідомили правоохоронці, слідчим відділом Шевченківського управління поліції за даним інцидентом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Нападникам на Найєма загрожує до чотирьох років в'язниці.

Також стало відомо, що Мустафу Найєма прооперували. Його брат розповів, як нардеп почувається після операції.

Згодом у ввечері 1 травня у соцмережі була оприлюднена повне відео побиття народного депутата Мустафи Найєма.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ