Про це журналістам заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «РБК-Україна».

«Для початку ми допитаємо його, а також трьох інших учасників цього хуліганського вчинку, при якому були нанесені побої учаснику акції протесту, учаснику АТО і досить широко відомій у волонтерських і військових колах особі», – сказав він.

«Як тільки у нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити подання про скасування депутатської недоторканності», – заявив Луценко.

За словами генпрокурора, обставини інциденту обтяжуються тим, що Соболєв позиціонує себе одним з організаторів акції протесту.

Сам Соболєв заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», що буде голосувати за позбавлення себе депутатської недоторканності, якщо Генпрокуратура ініціює відповідне голосування.

«Якщо генпрокурор ініціює зняття з мене недоторканності, я буду голосувати «за» і просити весь Парламент проголосувати «за». Якщо ви не забули, ми під Парламентом зібралися для того, щоб недоторканність була знята з народних депутатів. Якщо почнемо з мене, це буде гарний початок», – сказав він.

Нардеп заявив, що Ходаківський, в побитті якого звинувачують Соболєва, став жертвою провокаторів.

«Його спровокували, він нічого поганого не робив, зараз в суді це остаточно доведено, але на нього звалили побиття одного з правоохоронців. Коли ми прийшли на місце конфлікту, нам сказали: «Дивіться, він побив міліціонера». І так говорили багато з їх боку і багато людей, які були серед нас. З обох сторін заведені люди, які роблять все, щоб відбулося зіткнення... До мене Нацполіція після того, як все це сталося, підійшла і сказала, що він там імітує припадок, плюється піною, а насправді він живий і здоровий, він точно провокатор, і чи можу я написати на нього заяву, що він не з мого табору», – запевнив Соболєв.

Як писав «Вголос», 23 жовтня Соболєв влаштував бійку на мітингу під Верховною Радою з «кіборгом» Ярославом Ходаківський з позивним «Ярий».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ