[media=134689,134690] 

Пошуком потрібного медичного обладнання займались німецькі доброчинці. Одним з них є засновник та голова управління благодійної організації «HOPE- wehelpchildren» - Вольфганг Понто.

«У 2015 році я вперше приїхав до Львова на футбольний матч, в якому брали участь мої співвітчизники. Також я познайомився зі представниками деяких львівських лікарень і побачив у якому стані перебувають дитячі відділення. Тоді я й вирішив допомагати саме львівським хворим діткам.
Бо діти - майбутнє держави. Вони ні в чому не винні і повинні отримувати належну допомогу. Коли я повернувся на батьківщину - заснував благодійний фонд і вже протягом трьох років допомагаю різним львівським медичним закладам. Зокрема, сьогодні мій сороковий візит до Львова.

Ці ліжечка-подарунок від лікарні мого рідного міста. Працівники цього закладу вважають українських партнерів надійними людьми.

За транспортування та отримання габаритного подарунку відповідала «Народна самооборона» Львівщини. На перший погляд - не таке вже й складне завдання. Але, як відомо, перше враження-оманливе. Відтак вартість доставки вантажу з Німеччини коливається від 1300 до 1500 євро. Після цього наступає процедура розмитнення, яка триває місяцями. Тому доводиться знаходити та орендувати у Львові склад, де можна б було «перетримати» обладнання. І тільки після цього довгоочікуваний подарунок прибуває до призначеного місця.

Про важливість подібної допомоги розповіла головний лікар «Охматдиту» Мар’яна Возниця:
«Оновлення матеріально-технічної бази-це завжди найпроблемніше, найкоштовніше і водночас найважливіше питання у всіх лікарнях. Ці 12 ліжечок  ми розділимо на три відділення: раннього дитинства (для діток від 0 до 3 років), двох хірургічних і відділення інтенсивної терапії.

Будь-яке оновлення, особливо по меблях - це велика радість, бо це безпека наших маленьких пацієнтів. Це покращення самого лікувального процесу».

Додамо, що сьогодні поставка медичного обладнання відбулась не лише в «Охматдит», а й в дві інші лікарні Львова – Західний український дитячий спеціалізований медичний центр та Комунальної восьмої міської клінічної лікарні,зокрема до опікового відділення.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ