Передає 112 Україна з посиланням на прес-службу ГПУ

"У ході спеціальної операції військової прокуратури в рамках кримінального провадження затримано ряд підозрюваних у справі про розкрадання податкової адміністрації України часів Януковича", – зазначив Луценко.

Він зазначив, що мова йде про 46 податківців, в результаті дій яких державі було завдано збитків на загальну суму 95,9 млрд грн.

Повідомляється, що всього 19 підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави. Зараз 4 людини перебувають під вартою, а стосовно 21 особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Загальний розмір застави становить 229 млн грн, фактично сплачено 75,5 млн грн.

20 вересня Луценко заявляв, що прокуратура вже повернула в бюджет України 1,5 млрд дол "грошей Януковича", загальна сума вкрадених грошей становить близько 40 млрд дол. А найближчим часом держбюджету мають поповнити ще 200 млн дол.

Нагадаємо, під час форуму "Ялтинська європейська стратегія" Луценко заявляв, що кримінальна справа, в якій екс-президент України Віктор Янукович, колишній глава МВС Віталій Захарченко і екс-глава Служби безпеки України Олександр Якименко звинувачуються в причетності до розстрілів на Майдані Незалежності в лютому 2014 року, буде передано в суд наприкінці вересня нинішнього року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ