Слідство у цій справі триває два місяці – з 9 червня 2017 року, вказано у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК.

«Ані статті кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінальної справи, ані суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили. Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер будуть шукати, що б нам «пришити», отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо», – коментує Олена Щербан, адвокат та член правління ЦПК. 

Разом з тим, у Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і активізацією спроб заблокувати її роботу.

«Це – послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої – знищення організації. Скоріше за все, «третя особа», за заявою якою фіскали порушили нову справу, це – колишній помічник Миколи Мартиненко, народний депутат Павло Пинзеник. Він погрожував нам позбавленням статусу неприбутковості. Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті кримінального кодексу. Тому у відповіді податківців – ніякої конкретики. За два місяці розслідування їм нема чого сказати по суті наших звинувачень, бо ніяких порушень з нашого боку немає і не було», – зазначає Віталій Шабунін, голова правління ЦПК.

У ЦПК нагадують, що дискредитація почалася у травні цього року після демонстрації Павлом Пинзеником відео з безпідставними обвинуваченнями організації у порушенні податкового законодавства. Усі закиди народнофронтівця у ЦПК спростували і подали в суд на народного депутата.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ