Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснює орган виконавчої влади, уповноважений урядом України видавати ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і пального, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, і пальним, на зберігання пального.

Про це роз'яснили «Вголосу» в управлінні інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Львівській області.

Для здійснення контролю суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.
Суб’єкт господарювання для внесення відмітки про чергову сплату за ліцензію на право виробництва, оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) має звернутись до уповноваженого органу ліцензування із заявою, до якої додати оригінал ліцензії та копію платіжного доручення з відміткою установи банку про сплату. Органом ліцензування щодо діяльності з виробництва алкогольних напоїв (тютюнових виробів) визначено ДПС, а оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) – територіальні органи ДПС.
Закон № 481 не встановлює конкретного терміну, протягом якого орган ліцензування проставляє таку відмітку.
При цьому, розгляд заяв щодо внесення відмітки про внесення чергових платежів до ліцензії на право виробництва, оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) на наступний період здійснюється відповідно до Закону України від 02 жовтня 1996 року №393/96-ВР «Про звернення громадян»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ