Таким чином правоохоронці борються із тіньовим ринком спирту та алкоголю, повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Посадовець зазначив, що обшуки тривають у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

За його словами, підставою стали результати аналізу криміногенної ситуації у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв. Податківці хочуть перевірити інформацію про невраховане виготовлення спирту на легальних заводах.

Білан каже, що працівники податкової міліції багато разів вилучали з незаконного обігу горілку з етикетками і під марками відомих українських виробників.

«Таким чином обшуки на лікеро-горілчаних заводах є усуненням причин, а не наслідків незаконного обігу алкогольних напоїв», - заявив перший заступник голови ДФС.

Обшуки на заводах – це другий етап масштабної спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту та алкоголю. На першому етапі, який відбувся наприкінці липня, на спиртзаводах було вилучено та згодом судом накладено арешт на 864,5 тисяч літрів спиртовмісної речовини вартістю майже 180 млн. гривень. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ