Запровадження подвійного громадянства в Україні у нинішній ситуації несе низку негативних наслідків, тож владі варто відмовитись від цієї ідеї.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Передбачаю, аргументуватимуть це чергове ґвалтування Конституції (запровадження подвійного громадянства, - ред.) як не »загальноприйнятою світовою практикою«, то »досвідом цивілізованих країн світу". Відтак відразу нагадую: у цивілізованих країнах немає ані війни, ані сепаратистських кубел по всьому кордону, ані світової першості за рівнем корупції. А Україні є. І саме тому подвійне громадянство для нас - взагалі не на часі", - зазначив Олег Тягнибок.

За словами лідера націоналістів, подвійне громадянство створює низку загроз для України. Зокрема, дозволяє Росії «легалізувати» свою агресію, фактично унеможливлює реальну боротьбу із корупцією та сприяє розвитку сепаратизму по всій території держави:

«Сьогодні дозволимо (подвійне громадянство, - ред.) - завтра Путін заявить цілому світові, що на Донбасі й в Криму захищає своїх громадян від нападів уявних »фашистів«. Спробуйте тоді заперечити - матиме всі аргументи. Зокрема і для того, щоб поширити свою агресію на всю Україну.

А раптом воєнний стан? Яку позицію займуть біпатриди? Підуть воювати? Куди будуть сплачувати податки?

А корупціонери? Сьогодні вкрав, завтра, якщо спроможуться, відкриють справу, а післязавтра - він за тисячі кілометрів, у тій країні, законодавством якої не передбачена видача власних громадян. І шукай тоді вітра в полі.

Що вже й казати про ситуацію у прикордонні. Три дні тому, 13 жовтня, сотні людей з подвійним українсько-угорським громадянством перевезли з України в Угорщину для голосування на місцевих виборах. Та сама схема була зафіксована і на парламентських виборах минулого року - тисячі українців голосували за партію Орбана (прем‘єра Угорщини, що домагається автономії для Закарпаття, очевидно, з метою приєднання цієї області до своєї країни в майбутньому)».

«Тож, підсумовуючи, виникає єдине запитання: навіщо владі все це? Показати видимість бодай якоїсь роботи? Чи гарантувати собі ж можливість уникнути покарання, якщо натворять злочинів і не зуміють цього приховати? В інереси українців не вписується ні перше, ні друге. Зате і те, й інше загрожує державі новими проблемами», - додав Олег Тягнибок.

Нагадаємо, напередодні віце-прем'єр Дмитро Кулеба заявив, що вважає запровадження подвійного громадянства в Україні «цікавою ідеєю», й сповістив, що Уряд вже напрацьовує необхідну концепцію.

ІА "Вголос": НОВИНИ