Про це Франсуа Олланд заявив сьогодні в ході брифінгу одразу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

За його словами, уряд Франції бачить чималий прогрес у виконанні Росією пакетних умов, досягнутих під час мінських переговорів, але цього замало для зняття санкцій по відношенню до РФ.

«Ми бачили звільнення заручників, у плані безпеки бачимо значні зрушення, хоча не виконані всі умови, всі етапи цього процесу. Зокрема, проведення виборів за українськими законами, звільнення всіх заручників і виконання гарантій того що, кордон буде контролюватися Україною. Тобто повний пакет має бути виконаний», – пояснив Франсуа Олланд.

Він також підкреслив, що Франція прив'язує питання санкцій до виконання мінських угод РФ.

«Ви знаєте, що перші санкції були впроваджені після анексії Криму. Потім вони були посилені для більшого імпульсу для виконання мінських угод. Ми готові продовжувати механізм моніторингу і готові до поетапного зняття санкцій, але тільки у чіткій прив'язці до виконання Росією мінських угод», – наголосив Олланд.

Як писав «Вголос», Комітет постійних представників країн-членів Європейською союзу (COREPER) продовжив економічні санкції щодо Росії через її дії в Україні ще на півроку.

Нагадаємо, сьогодні у Франції з робочим візитом перебуває президент України Петро Порошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ