Як повідомляє Sky News, передбачено спеціальні заходи, щоб запобігти можливому впливу реагенту на тих, хто прийшов попрощатися із загиблою.

Зокрема, як розповів вікарій Салісберийської єпархії Філіп Бромілі, на похороні не буде носильників: труна буде вже стояти на місці, коли рідні прийдуть попрощатися з Дон. «У сім'ї буде 15 хвилин тиші з труною», – зазначив він.

Він також сказав, що, за його інформацією, сторонні люди не будуть допущені на прощання.

45-річний партнер загиблої Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, сказав: «Я думаю, що вона заслуговує на все, вона заслуговує набагато більшого».

Брат Чарлі Роулі Метью також зазначив, що Дон Стерджесс була дійсно прекрасною людиною, і у неї було багато друзів, які дбали про неї.

Нагадаємо, 44-річну Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості,  у критичному стані госпіталізували до районної лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Поліція повідомила, що при отруєнні чоловіка та жінки поблизу британського міста Солсбері використовувалася та ж отрута, що й при отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки.

Нагадаємо, неділю, 8 липня, у Великобританії померла жінка, отруєна «Новачком». Чарльз Роулі прийшов до тями 10 липня.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу.

Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння «Новачком» двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії «брудною політичною грою».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ