Про це пише hromadske.ua.

При цьому в декларації Демчини за 2015 рік вказано, що він мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, не маючи власного житла, автомобіля або заощаджень.

У той же час у його цивільної дружини також є автопарк: Range Rover 2016 року вартістю близько $ 100 тисяч, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також становить не менше $ 100 тисяч, Mazda 2014 року і Peugeot 2012 випуску.

«На території особняка на Петропавлівській Борщагівці, з якого виїхав позашляховик Воловчук, крім великого 2-поверхового будинку, також розташовані господарська будівля, критий басейн і альтанка. За схожі об'єкти в цьому районі зараз просять до 10 мільйонів гривень », - йдеться у розслідуванні.

До того ж, будинок не внесений до державного реєстру нерухомості, офіційно встановити його власника практично неможливо.

«Підтвердити, що сім'я Павла Демчина живе саме в цьому маєтку, допомогла племінниця Ольги Воловчук. Дівчина на ім'я Юлія навчається у Києві і живе в гуртожитку. Однак на її сторінках у соціальних мережах багато фотографій, зроблених саме в тому маєтку, з якого виїжджала на Range Rover Воловчук», - зазначають журналісти.

Сам Демчина, якого помітили біля того ж маєтку, категорично спростовує причетність до власності: «Скажіть, будь ласка, це Ваш будинок? - Ні. - А що ви там робите? - Періодично його відвідую. - А кого саме там відвідуєте? - Дітей, там живуть мої діти, скажімо так».

Також повідомляється, що Воловчук володіє земельною ділянкою, розташованою недалеко від їхнього сімейного особняка на Петропавлівській Борщагівці, там активно ведеться будівництво.

Офіційно Воловчук досі прописана у квартирі батьків на Рівненщині в н.п. Вараш, де на неї зареєстрована фірма, яка спеціалізується на торгівлі фармацевтичними препаратами. Фірма зареєстрована у тій же батьківській квартирі і не веде активної діяльності.

Відзначається також, що протягом кількох останніх років мати Демчина - пенсіонерка Ніна Демчина - стала власницею 3-кімнатної квартири в новобудові в Рівному і вдома на 170 кв. М.В передмісті облцентру.

«Ніяких офіційних джерел доходу, які б дозволили купувати елітні авто і нерухомість, ні у генерала, ні у матері його дітей розшукати не вдалося. Відповіді на запит з проханням пояснити походження стану сім'ї так і не отримали», - наголошується в розслідуванні.

У ЗМІ генерал-майора Демчина називають наближеним до заступника голови фракції Блок Петра Порошенка Ігоря Кононенка і «смотрящим» за СБУ від партії влади.


 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ