Галицький районний суд міста Львова визнав громадянку винною у заподіяні тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу.

Про це повідомляють місцеві медіа.

14 липня 2017 року в обідній час дільничний офіцер поліції забезпечував публічний порядок на вулиці Театральній,4 у місті Львові з нагоди прибуття тодішнього президента Петра Порошенка.

Приблизно о 18 годині начальник Личаківського відділу поліції наказав двом офіцерам затримати невідому жінку, яка хотіла проникнути в ресторан «Бачевських», де перебував президент, а раніше намагалася вибігти напереріз під автомобілі його кортежу.

Незнайомку зупинили і запропонували предʼявити документи, але вона категорично відмовилася і не хотіла називати свої анкетні дані. Жінку запросили до відділку поліції і у відповідь вона почала тікати.

Її силою затримали і помістили в службовий автомобіль. Громадянка чинила спротив поліції і била ногами по кузову машини. По дорозі до відділку поліції жінка поводилася агресивно і вкусила офіцера за передпліччя.

Поліціянт у звʼязку з укусом звертався за медичною допомогою і в нього діагностували легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні жінка заперечувала свою вину. 

Суд визнав громадянку винною.

Проте, її звільнили від кримінальної відповідальності, оскільки з дня скоєння злочину середньої тяжкості та до дня набрання вироком законної сили минуло 6 років.

Тому жінку засудили до 1 року позбавлення волі, але звільнили від кримінальної відповідальності у звʼязку із закінченням строків давності.

ІА "Вголос": НОВИНИ