Про це він заявив у інтерв'ю Westdeutsche Zeitung.

«Канцлер Меркель точно знає ситуацію на Сході України. Це не заморожений конфлікт, а спекотна війна. Народ Донбасу страждає від російської окупації, гуманітарна ситуація є нищівною. Українські солдати постійно гинуть від російських снайперів», – зауважив Петро Порошенко.

За словами Порошенка, супутникові знімки показують, що на території України використовується близько 1000 артилерійських озброєнь, 300 ракетних систем та 700 російських танків.

«Поки російські бойовики діють на українській землі, Мінські угоди не мають шансів», – заявив він.

Проте Порошенко переконаний, що після президентських виборів в РФ з'явиться нова можливість змінити становище на краще. Ключовим пунктом для здійснення Мінських угод президент назвав створення миротворчої місії на Донбасі, яка знешкодить бойовиків. Найважливіше питання, за його словами, полягає в тому, чи погодиться Росія в Раді Безпеки ООН створити подібну місію.

За словами президента, за стіл переговорів Путіна повинні посадити санкції.

«Санкції – це не покарання. Одного разу покаранням за російську агресію має стати міжнародний трибунал. Санкції служать для того, щоб привести Путіна до переговорного столу. Я був би радий, якщо б санкції проти Росії були зняті, але тільки тоді, коли останній російський солдат зникне із Донбаського регіону та Криму. Поки мирна угода не буде повністю реалізована, не повинно бути ослаблення санкцій проти Росії», - зауважив Порошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ