[media=140540,140541,140542] 

Депутат наголосив на модернізації прибиральної техніки та пошуку альтернативи замість піскосуміші.

Підсохлі залишки піскосуміші  від поривів відру здіймаються і потрапляють в очі та легені, а також забивають дощоприймачі.  Брудом вкриті тротуари, газони, зупинки, автівки. Мешканці скаржаться на те, що пилюка заважає дихати і осідає на одязі та взутті.

На думку депутата, це ненормально. Окрім того, альтернативний метод очищення доріг від льоду та снігу взимку варто знайти ще й з фінансових міркувань.

«Якщо врахуємо вартість очищення забитих дощоприймачів, кошти на вивезення залишків піску, води, яка йде на миття машин та вулиць, електроенергії, заміни саджанців рослин, витрати на нове взуття, то вийде, що використання піскосуміші – надто затратний метод очистки вулиць взимку», - наголосив Петро Адамик.

Натомість у  Європі є загальна норма прибирання - обов'язкове автоматизоване і ручне миття доріг, тротуарів і бордюрів. Прибирають у західних країнах щодня: використовують автопилососи та поливомийні машини. За словами Петра Адамика місто Львів має можливості модернізувати технології прибирання вулиць.

«Я вдячний нашим комунальникам, які в цій ситуації стараються навести лад і щодня прибирають дороги та хідники. Однак техніка не дозволяє робити це максимально ефективно, її треба міняти. Тим паче місто вже може собі це дозволити», - додав депутат.

До слова, мешканці Львова нещодавно створили петицію. Люди просять припинити використання піскосуміші і пропонують альтернативні методи посипання доріг. За кілька днів петиція набрала більше півтисячі голосів. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ