Тим часом, на захист хорватських футболістів Домагоя Віди та Огнєна Вукоєвіча стала вся Україна:

- у соцмережах оголошено флешмоб, учасники якого обвалити рейтинг офіційної сторінка ФІФА у Facebook,
- вболівальники футболу збирають кошти на погашення штрафу Вукоєвіча, призначеного ФІФА у розмірі 15 тис. франків,
- у ФФУ скерували офіційні листи на адресу УЄФА та ФІФА з роз’ясненнями щодо словосполучення «Слава Україні» та з проханням не карати хорватських гравців,
- президент ФФУ Андрій Павелко разом із віце-президентами федерації заявили про готовність із власної кишені компенсувати штраф хорвату,
- також у ФФУ запропонували хорватському колезі всебічну юридичну підтримку у разі потреби в цьому.
- фани футболу зібралися на мирну акцію під станами хорватського посольства в Україні аби висловити вдячність хорватам та вкотре запевнити у своїй підтримці.

І на тому не все. У ситуацію втрутилося навіть МЗС України. Дипломати офіційно звернулися до британських ЗМІ та роз’яснили іноземним журналістам, що вислів «Слава Україні» не містить політичних, а тим паче націоналістичних підтекстів.

Крім того, підтримку Віді та Вукоєвічу висловили й в українському парламенті. Усі присутні сьогодні в залі народні депутати стоячи аплодували після виступу Андрія Павелка, в якому останній засвідчив повагу хорватам за їх сміливість та любов до України та побажав перемоги на ЧМ-2018.

За весь цей час на захист хорватських футболістів словами та справами встала чи не вся країна: представники ЗМІ, громадські діячі, футбольні вболівальники, політики та функціонери… немає серед них лише братів Суркісів!

Попри посаду в УЄФА та широкі повноваження Григорій Суркіс жодним жестом так і не підтримав Віду та Вукоєвіча, які, до слова, тривалий час грали за київське «Динамо». Ігор Суркіс – президент того самого «Динамо», як і його старший брат - також мовчить і жодної підтримки своїм екс-підопічним не пропонує.

Натомість, Суркіси, навіть, спробували відхреститися від хорватів. Як писали ЗМІ, на хвилі скандалу, сайт ФК «Динамо» навіть видалив відео із вітаннями футболістів Віди та Вукоєвіча на адресу України.

Сором бере за таких футбольних функціонерів як Суркіси, котрі замість захисту національних інтересів країни та сміливих у своїх поглядах екс-динамівців, наче страуси поховали свої голови у пісок.

Робимо висновки, панове, і «Слава Україні!»

ІА "Вголос": НОВИНИ