Як наголосила директор КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслана Василюк, всі зміни, що проводитимуть в міському парку, призначені для того, щоб максимально використати площу. «Франківський парк – це пам'ятка садово-паркового мистецтва, тому якихось глобальних перетворень не буде. Ми прагнемо максимально зберегти його історичну цінність. Додати деякі інфраструктурні речі – додаткові доріжки, наприклад, щоби збільшити корисну площу парку, бо парк у нас невеликий – усього 24 гектари. Треба максимально цю площу використовувати, щоби зробити зони розваг, спорту та відпочинку, а також врахувати і потреби активної молоді, і батьків із дітьми, і літніх людей».

Архітектор Юрій Столяров, що працює над втіленням проекту, наголошує, що роботи з перетворення рекреаційної зони планувалися на основі закордонного досвіду, зокрема, міста Бостон. Перед тим як її розробити, архітектори вивчили «життя» парку. Тож всі кроки враховують місцеву специфіку та потреби.

Таким чином у парку збільшиться кількість пішохідних та велосипедних доріжок, побудують поле для міні-гольфу, облаштують тематичну ділянку «Східний куточок» у японському стилі. Для дітлахів збудують «Лісову школу», а також «Зелений лабіринт». Водойми очистять, облаштують аераційні фонтани та штучні водоспади.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, позитивні зміни, що розпочалися в міському парку, є очевидними. «Тож у Франківську створять «парк майбутнього», який стане улюбленим місцем відпочинку»,– додав мер. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ