Питання Криму завжди розглядали спільно з питанням Донбасу, і якщо Президент Зеленський офіційно під час зустрічі «нормандської четвірки» вперше їх розділить, це буде катастрофа для нашої дипломатії.

Про це ІА «Вголос» розповів політолог Денис Богуш.

«Зеленський каже, що зради не буде, але проблема у тому, що суспільство чітко не розуміє української позиції з багатьох питань напередодні зустрічі. Тому після 9 грудня буде або Майдан, або щось дуже серйозне, якщо наш Президент зробить кроки, які не задовільнятимуть активну частину суспільства», - зазначив він.

Та додав: «Ми ж не знаємо, як для себе трактують «формулу Штайнмаєра». Незрозуміло також, які щодо Донбасу будуть у них домовленості – відкриті чи закриті. Також є проблемним те, чи згадуватимуть під час «нормандської зустрічі» питання Криму. Хоча все ж позитивним моментом зустрічі буде те, що президенти можуть домовитися про звільнення заручників».

Та все ж, за словами експерта, якщо повернутися до питання з тим же Кримом (Зеркаль запевнила, що головна мета для Путіна під час «нормандського саміту» – це домогтися зняття санкційного тиску, – ред.), то Росія прекрасно пам’ятає, що її компанії зараз на порозі нових санкцій від США та Європи.

«Тому під час зустрічі можуть просто офіційно зафіксувати на рівні чотирьох президентів те, що питання Криму на першому етапі немає. А потім про це питання взагалі забудуть. А це небезпечно, бо головні санкції на Росію наклали саме через анексію Криму. Тим більше питання Криму завжди розглядали спільно з питанням  Донбасу, і якщо Зеленський офіційно вперше їх розділить, це буде катастрофа для нашої дипломатії», - резюмував Богуш.

Більше читайте тут: «Після цієї зустрічі Зеленський вже не зможе нарікати на колишні домовленості Порошенка».

ІА "Вголос": НОВИНИ