Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив політолог Євген Ланюк.

«Навіть якщо де-юре дипломатичні стосунки розірвані, то де-факто контакти не припиняються. Значить, потрібна якась третя сторона, яка повинна на себе взяти функції координації. І в цьому складність. Мінський формат? Ми чудово знаємо, яку геополітичну роль займає Білорусь… А ще, коли ми говоримо про такі моменти, як обмін полоненими, то ця координація таки має певний сенс…», – пояснив він.

Також із Євгеном Ланюком говорили про вибори президента Росії в окупованому Криму. За його словами, найцікавішою стане реакція світу на такі дії країни-агресора:

«Країна вибирає свою владу на території, яка до неї не належить. Відповідно до Женевської конвенції, якщо одна країна анексовує частину території іншої, то міжнародна спільнота визнає, що ця територія належить першій державі. Ситуація є цікавою тим, як саме міжнародна спільнота реагуватиме на ці «вибори»».

А те, що президента РФ Володимира Путіна переобрали на ще один термін, для України означатиме лише одне – закінчення військових дій на території країни очікувати не варто, зазначив політолог.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ