ЛЬВІВ, 31 СІЧНЯ, КОНТЕКСТ-МЕДІА. – Політрада СПУ поставила питання підтримки соціалістами дій президента та уряду в залежність від виконання останніми попередніх політичних домовленостей. Таким є рішення політради СПУ, яке було прийнято сьогодні на її засіданні в Києві. про це „Контекст-медіа” повідомив перший секретар ЛОК СПУ, член політради Євген Таліпов.
СПУ підтримає кандидатуру Юлії Тимошенко на посаді прем’єр-міністра України при умові дотримання з боку „Сили Народи” попередніх домовленостей, згідно яких кожна шоста посада в уряді та керівництві областями буде запропонована кандидатам від цієї партії.
„Про Тимошенко домовилися, що остаточне рішення буде прийнято після зустрічі лідера СПУ Олександра Мороза з Юлію Тимошенко. Якщо домовленості між соціалістами та Ющенком щодо того, що ті вимоги, що кожне 6 місце наше, будуть дотримані, то фракція голосуватиме „за”. Політрада надала голові право вирішувати питання по ходу за умови дотримання політичної угоди. Згідно угоди ми, соціалісти, розраховуємо на кожне 6 місце не тільки в уряді, але на рівні керівництва областей”, ― сказав Євген Таліпов.
Євген Таліпов зазначив, що сьогодні реально претендують на посаду міністра фінансів, МВС, міністра економіки, не говорячи вже про можливу посаду міністра зв’язку та ряд департаменті Кабміну.

ІА "Вголос": НОВИНИ