Про це під час брифінгу заявив прокурор ГПУ Микола Наливайко, передає 112 Україна.

«Наразі триває досудове слідство. Підготовлені клопотання та направлені до суду про обрання (особам) запобіжного заходу у вигляді взяття під вартою. Час та місце судового засідання ще не відомі. Вони не затримані. Оголошено про підозру, це керівний склад ГУНП у Києві», – зазначив він.

«Дві особи наразі звільнені з органів поліції, одна особа є діючим співробітником поліції», – підкреслив Наливайко і додав, що відсторонення вирішується у судовому процесі або керівництвом.

Раніше повідомлялося, що троє поліцейських підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яким спричинено тяжких наслідків, умисне вбивство двох і більше осіб та вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У ГПУ повідомили, що вони «організували та забезпечили застосування 4 грудня 2016 року вогнепальної зброї в с. Княжичі Броварського району, в результаті чого від кульових поранень загинули 4 співробітники поліції».

Нагадаємо, що уночі 4 грудня в сел. Княжичі Броварського району Київської обл. у результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони, КОРД і поліцейськими загинули 5 правоохоронців. Четверо правоохоронців померли по дорозі в лікарню, а ще один - у медустанові.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ